Автор на статията Търсене в Гугъл. Осъществява по заглавието на статията Добави във Facebook Версия за печат

  • ID на статията: №55 в базата данни
  • Добавена на: 13-04-2016, 22:50
  • Видяно: 816 пъти
  • Коментари: 0 коментара
  • Рейтинг

Търсене в сайта"Seeing Through Photographs" - курс на Музея за модерно изкуство (MoMA)

MoMA"Seeing Through Photographs" е онлайн курс, организиран от Музея за модерно изкуство (MoMA) вНю Йорк. Целтаму е да спомогне за преодоляване на разминаването между разглеждането на фотографиите и задълбоченото им разбиране чрез представяне на различни идеи, подходи и технологии, разкриващи създаването им. Курсът дава възможност за запознаване отблизо с материали от колекцията на музея и представя различни гледни точки относно същността на фотографиите и различните приложения на фотографията през близо 180-годишната й история.

Курсът е свободно достъпен на https://www.coursera.org/learn/photography.

Музеят за модерно изкуство (The Museum of Modern Art – MoMA) в Ню Йорк е сред най-влиятелните институции за модерно изкуство в световен мащаб. Притежаваните от него над 25 000 фотографии представляват особено значима колекция на модерна и съвременна фотография. Фотографските изложби на музея имат определящо значение за развитието на фотографското изкуство.

Повече информация на http://www.moma.org/explore/collection/departments/photography.

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.